Adrian Flux : 01553 845 945

Suzuki 4x4 Club™
Dedicated to all Suzuki 4x4 Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
suzuki 4x4 club forumsSuzuki 4x4 Forums   CalendarCalendar  Suzuki 4x4 Club ShopClub Shop  Suzuki 4x4 Classified Ads serviceClassified Ads
Suzuki 4x4 HomeSuzuki 4x4 Home   dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs

Grand Vitara DDIS problems


 
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> General technical Q&A
View previous topic :: View next topic  
Author Message
barlow
Newbie


Joined: 04 Feb 2010
Posts: 2
Location: Buxton

PostPosted: Thu Feb 04, 2010 15:20    Post subject: Grand Vitara DDIS problems Reply with quote

I have a GV DDIS 2007 model.
In 2008 the engine suddenly went into maximum revs accompanied by clouds of smoke from the exhaust. I managed to get to the hard shoulder, but when I turned off the ignition the engine kept running at full pelt until it eventually ground to a halt.
Suzuki replaced the engine, but the same thing happened 3 weeks ago and it is now back at the dealer awaiting inspection from Suzuki UK.
Has any had or heard of similar problems with Suzuki turbo diesel engines?
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Thu Feb 04, 2010 15:20    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
zocko
*******


Joined: 13 Sep 2009
Posts: 1438
Location: Southampton

PostPosted: Thu Feb 04, 2010 18:43    Post subject: Reply with quote

did they give a reason why it did it before?

if not, youll be covered for 6 years anyway as theyve already replaced the engine for the same fault.

let us all know what went wrong and keep us informed of how you got on
_________________
the car in front is a toyota...

the car pulling it out of the mud is a suzuki
Back to top
View user's profile Send personal message
barlow
Newbie


Joined: 04 Feb 2010
Posts: 2
Location: Buxton

PostPosted: Fri Feb 05, 2010 8:11    Post subject: Reply with quote

They were a bit vague on the cause, only saying that it was a coolant problem. I think that coolant somehow got into the turbo system and the engine ran itself from that until there was none left.
Back to top
View user's profile Send personal message
zocko
*******


Joined: 13 Sep 2009
Posts: 1438
Location: Southampton

PostPosted: Fri Feb 05, 2010 9:14    Post subject: Reply with quote

it would have run on the oil but not the coolant...

be firm and ask them for the cause of the initial fault.

if they replaced the engine under warranty and the same problem happens again, its classed under an "inherent fault" and is covered under the sale of goods act for 6 years in england or 5 years in scotland
_________________
the car in front is a toyota...

the car pulling it out of the mud is a suzuki
Back to top
View user's profile Send personal message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> General technical Q&A All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group