4x4 Mart magazine discount

Suzuki 4x4 Club™
Dedicated to all Suzuki 4x4 Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
suzuki 4x4 club forumsSuzuki 4x4 Forums   CalendarCalendar  Suzuki 4x4 Club ShopClub Shop  Suzuki 4x4 Classified Ads serviceClassified Ads
Suzuki 4x4 HomeSuzuki 4x4 Home   dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs

Engine cuts out


 
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> General technical Q&A
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mc58
Newbie


Joined: 08 Oct 2012
Posts: 2
Location: Rotherham

PostPosted: Wed Oct 24, 2012 16:21    Post subject: Engine cuts out Reply with quote

Since purchasing my 2ltr petrol Grand Vitari 4 months ago it has developed an intermitant problem, in fact its happened 3 times.
It only seems to happen when the engine is warm and the engine is idleing it just cuts out but not everytime. The first time it cut out was on a very busy road, i left the car and called the AA after 20 mins or so the traffic quietened and while still waiting for the AA i got back in the car and tried it and it started up and ran fine took the car anothea quater mile into work and informed AA that car had been moved and to where too and asked if they would still send a patrolman,he couldn't find a problem. Its done the same thing 2 more times and if i leave it stood for 15 to 20 mins it starts and runs fine again.
The only idea i have is maybe one of the coils is faulty when it gets warm, anyone got any suggestions as to how i can test the coils myself or is it a job for a garage with a diagnostic tuner.
Any Ideas greatfully recieved. Crying or Very sad
Cheers
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Wed Oct 24, 2012 16:21    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
DavidS
***


Joined: 30 Aug 2012
Posts: 188
Location: Maidstone, Kent

PostPosted: Wed Oct 24, 2012 20:19    Post subject: Reply with quote

I had a similar, problem years ago. turned out to be a diafram in the fuel pump. It was worn and not pumping enough fuel through  ... when driving along car ran OK but when stopped in traffic, the little fuel was getting hot and evaporating (so patrolman said) and the cutting out ... when the engine had cooled all was OK again (often when the breakdown had arrived).

Car was a Rover 400 !!!!! back in early 90's
Back to top
View user's profile Send personal message
denbo
**


Joined: 16 Dec 2011
Posts: 104
Location: doncaster

PostPosted: Thu Oct 25, 2012 18:49    Post subject: Reply with quote

I would sugest you get it on a good diagnostic machine with a man who knows how to use it. You cannot guess with modern cars, and dont go playing parts darts as this can become expensive on these. This does sound like a crank sensor fault, but it could be a hundred other things.
Dennis
Back to top
View user's profile Send personal message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> General technical Q&A All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group