Adrian Flux : 01553 845 945

Suzuki 4x4 Club™
Dedicated to all Suzuki 4x4 Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
suzuki 4x4 club forumsSuzuki 4x4 Forums   CalendarCalendar  Suzuki 4x4 Club ShopClub Shop  Suzuki 4x4 Classified Ads serviceClassified Ads
Suzuki 4x4 HomeSuzuki 4x4 Home   dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs

Fueling problem, no fuel getting to engine after tank change


 
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> Suzuki Vitara Engine Q&A
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cunninghamb
Newbie


Joined: 03 Aug 2011
Posts: 5
Location: Sutherland, Scotland

PostPosted: Mon Feb 20, 2012 20:40    Post subject: Fueling problem, no fuel getting to engine after tank change Reply with quote

Hello all,

Finally just about completely rebuilt my vit (1.6 8v, 1996) put the tank on connected everything up an she just won't start. Was running perfect a week ago, checked fuel pump works perfect, fuels getting to and through the filter but just not to the engine. Any ideas? I'm completely puzzled with this one right now, over come every other problem barr this one :/. Any help much appreciated as I need to mot it asap. Had a search but all topics were about over fueling not no fueling lol. Thanks very much in advance, Blair.
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Mon Feb 20, 2012 20:40    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
cunninghamb
Newbie


Joined: 03 Aug 2011
Posts: 5
Location: Sutherland, Scotland

PostPosted: Wed Feb 29, 2012 22:02    Post subject: Reply with quote

Ok... As it turns out there is no power going to the fuel pump and no power going to the dizzy so no spark! Really puzzled with this one asked the other mechanics at the garage I used to work at and they are puzzled by it as well. Checked all the obvious, all the earths are fine, fuses good, relays are good as well. The ignition still goes on and it will still turn over which leads me to believe that its not the immobilser at fault. After the tank change it started up and ran no bother (just like it used to run perfect!) then after about 3 or 4 seconds it cut out and has been dead ever since Sad Really need to get this fixed as my boss is giving me a rite ear full as i need it for work. Thanks very much in advance any help/suggestions/ideas greatly appreciated!
Back to top
View user's profile Send personal message
zocko
*******


Joined: 13 Sep 2009
Posts: 1438
Location: Southampton

PostPosted: Thu Mar 01, 2012 9:50    Post subject: Reply with quote

are you sure its not the immobiliser?

some control the fuel pump and/or spark.
_________________
the car in front is a toyota...

the car pulling it out of the mud is a suzuki
Back to top
View user's profile Send personal message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> Suzuki Vitara Engine Q&A All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group