2Gether FS : 01945 585322

Suzuki 4x4 Club™
Dedicated to all Suzuki 4x4 Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
suzuki 4x4 club forumsSuzuki 4x4 Forums   CalendarCalendar  Suzuki 4x4 Club ShopClub Shop  Suzuki 4x4 Classified Ads serviceClassified Ads
Suzuki 4x4 HomeSuzuki 4x4 Home   dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs

Non Starter


 
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> Starting issues
View previous topic :: View next topic  
Author Message
smu01mhw
Newbie


Joined: 12 Dec 2010
Posts: 3
Location: Salisbury

PostPosted: Sun Dec 12, 2010 19:51    Post subject: Non Starter Reply with quote

Hi

I have a M reg Vitara JX. When the cold weather came a while back my car decided to stop working. When I turn the ignition, the engine will not start, however 90% of the time I get a clicking noise although some times I get nothing at all.

I still have power to lights, stereo etc, but a friend said the cold may have caused a reduced voltage from the battery and that may be the reason. So this weekend I took the battery out and tested it, it was still regsitering 12V. I left it in doors for 48 hours before putting it back in, so the battery would have been at room temp when I re-tried it but still the same result.

Can anyone can help with a diagnosis, I'd rather not take it to the garage if I can help it!

Cheers
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Sun Dec 12, 2010 19:51    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
popuptoaster
***


Joined: 10 Nov 2010
Posts: 192
Location: Essex

PostPosted: Sun Dec 12, 2010 21:31    Post subject: Reply with quote

does the battery light go dim when you try and operate the starter? have you tried tow starting it? have you checked all the wiring is ok? It'd have to be really cold to make a good battery bad enough to not start the car, have you tried hitting the starter motor?
Back to top
View user's profile Send personal message
smu01mhw
Newbie


Joined: 12 Dec 2010
Posts: 3
Location: Salisbury

PostPosted: Tue Dec 14, 2010 19:32    Post subject: Reply with quote

The battery light does go dim on trying to start it. I have tried hitting the starter and I have some friends coming round tonight to try and pgive it a jump start, see if the starter motor is sticking.

Fingers crossed, I will let you know how I get on. Thanks for the reply
Back to top
View user's profile Send personal message
smu01mhw
Newbie


Joined: 12 Dec 2010
Posts: 3
Location: Salisbury

PostPosted: Tue Dec 14, 2010 20:53    Post subject: Reply with quote

No good, the jump start didnt work I'm afraid. It didn't even look like it was going to, nothing happened.
Back to top
View user's profile Send personal message
zocko
*******


Joined: 13 Sep 2009
Posts: 1438
Location: Southampton

PostPosted: Wed Dec 22, 2010 9:22    Post subject: Reply with quote

if youve been off roading you might have some moisture in the starter which will freeze and lock it solid...

activate the solenoid with a piece of wire and make sure it clicks, if not then the starter solenoid is probably boned
_________________
the car in front is a toyota...

the car pulling it out of the mud is a suzuki
Back to top
View user's profile Send personal message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> Starting issues All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group