4x4 & MPV Driver - 40% subscription discount

Suzuki 4x4 Club™
Dedicated to all Suzuki 4x4 Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
suzuki 4x4 club forumsSuzuki 4x4 Forums   CalendarCalendar  Suzuki 4x4 Club ShopClub Shop  Suzuki 4x4 Classified Ads serviceClassified Ads
Suzuki 4x4 HomeSuzuki 4x4 Home   dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs

dodgy heater help


 
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> Cooling system
View previous topic :: View next topic  
Author Message
4gaz4
*


Joined: 29 Nov 2010
Posts: 13
Location: Bucks

PostPosted: Mon Nov 29, 2010 19:03    Post subject: dodgy heater help Reply with quote

Hi,
Hope i dont bore you lol, on the way home from buying my suzuki i noticed the heater not getting hot , Hmmm something i missed Embarassed although the temp stays half way.
Next morning i flushed out the rad and pipes, refilled and still the same just cool air. Next job, put a new thermostat in, again still the same.
I spoke to a m8 who told me to take header pipes off and flush them through, still nothing but after getting to temp i undone rad cap and a bit or gurgling hey, i got heat  Very Happy , maybe air in the system?
This was a couple of days ago but today driving along all of a sudden its back to warm air  Mad  i'm not a mechanic but also sometimes the idle goes up and down between 1000/2000 dunno if this may be something to do with it?????
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Mon Nov 29, 2010 19:03    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
4gaz4
*


Joined: 29 Nov 2010
Posts: 13
Location: Bucks

PostPosted: Tue Nov 30, 2010 20:16    Post subject: Reply with quote

Got it working today by taking rad cap off while engine running, sure its air in the system now.
Back to top
View user's profile Send personal message
MacSmurf
**


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 119
Location: Brighton

PostPosted: Tue Dec 14, 2010 12:47    Post subject: Reply with quote

I have the same problem and still yet to fix the issue. I've even replaced the thermostat to a higher temp one, and still no joy.

Will try your method  later.
_________________

1993 Vitara Fatboy
Back to top
View user's profile Send personal message
4gaz4
*


Joined: 29 Nov 2010
Posts: 13
Location: Bucks

PostPosted: Tue Dec 14, 2010 15:09    Post subject: Reply with quote

Think i have air in the matrix, gonna try sorting it, will keep you posted.
Back to top
View user's profile Send personal message
popuptoaster
***


Joined: 10 Nov 2010
Posts: 192
Location: Essex

PostPosted: Tue Dec 14, 2010 16:03    Post subject: Reply with quote

did you flush it through backwards? that often shifts extra rubbish. if you cant get the air out by just running the engine taking off the highest pipe in the system might let some air out, or jam a garden hose on the bottom heater pipe and fill it that way, it should push the air round better.
Back to top
View user's profile Send personal message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> Cooling system All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group