Adrian Flux : 01553 845 945

Suzuki 4x4 Club™
Dedicated to all Suzuki 4x4 Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
suzuki 4x4 club forumsSuzuki 4x4 Forums   CalendarCalendar  Suzuki 4x4 Club ShopClub Shop  Suzuki 4x4 Classified Ads serviceClassified Ads
Suzuki 4x4 HomeSuzuki 4x4 Home   dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs

sj410 starting issue


 
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> Engines
View previous topic :: View next topic  
Author Message
TheMuddyBumblebee
Newbie


Joined: 22 Dec 2011
Posts: 3
Location: suffolkBuh

PostPosted: Thu Dec 22, 2011 6:16    Post subject: sj410 starting issue Reply with quote

hello, i am new to here so hello everybody Smile,recently it got  a starting problem when cold,i have had to spray all points with wd40 to get her goin and even then it was not perfect.should i change the dizzy and rotor arm,contact breaker points,not sure which route to take.should not be the timing as have now timed it 180 degrees out,it ate the plugs they were really white,and also it takes along time to heat up,previous owner had half the rad coverd in foil to get some heat into her is this a good idea ? it does have a stat in her .

any help much appreciated thanks luke
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Thu Dec 22, 2011 6:16    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
TheMuddyBumblebee
Newbie


Joined: 22 Dec 2011
Posts: 3
Location: suffolkBuh

PostPosted: Thu Dec 22, 2011 6:26    Post subject: Re: sj410 starting issue Reply with quote

TheMuddyBumblebee wrote:
hello, i am new to here so hello everybody Smile,recently it got  a starting problem when cold,i have had to spray all points with wd40 to get her goin and even then it was not perfect.should i change the dizzy and rotor arm,contact breaker points,not sure which route to take.should not be the timing as have now timed it 180 degrees out,it ate the plugs they were really white,and also it takes along time to heat up,previous owner had half the rad coverd in foil to get some heat into her is this a good idea ? it does have a stat in her .

any help much appreciated thanks luke


beg my pard i think i have posted in the wrong catergorie,hope i havent offened anybody....
Back to top
View user's profile Send personal message
TheMuddyBumblebee
Newbie


Joined: 22 Dec 2011
Posts: 3
Location: suffolkBuh

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 11:50    Post subject: RE : The Above Reply with quote

I have changed the dizzy cap,rotor,and contact point,and now starts ok but i then took her for a run (local greenlane) and once warmed up

it was idling fairly high so tweaked the idle down and was then running lumpy ffs,took the plugs out to check them  and they were WHITE...

Went and bought a colour tune and tried to tune it but still running lumpy on 3 intermitently, so new leads and plugs ??? re do timing and tune???
Rolling Eyes
see what happens.....luke
Back to top
View user's profile Send personal message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> Engines All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group