2Gether FS : 01945 585322

Suzuki 4x4 Club™
Dedicated to all Suzuki 4x4 Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
suzuki 4x4 club forumsSuzuki 4x4 Forums   CalendarCalendar  Suzuki 4x4 Club ShopClub Shop  Suzuki 4x4 Classified Ads serviceClassified Ads
Suzuki 4x4 HomeSuzuki 4x4 Home   dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs

Problem when full lock left in 4wd


 
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> Wheels / tyres / brakes / steering / suspension / chassis
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mike&Kerry
Newbie


Joined: 23 Nov 2008
Posts: 6
Location: Cheshire

PostPosted: Tue Dec 02, 2008 13:49    Post subject: Problem when full lock left in 4wd Reply with quote

Whenever I full lock left in 4wd I get a huge dragging, as if I'm braking on the front wheel only...  

Obviously, the cure would be not to have it in 4wd.. but just wondered what it could be and how much to fix???

Anyone any ideas???
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Tue Dec 02, 2008 13:49    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
Richie
***


Joined: 01 May 2007
Posts: 137
Location: Poole

PostPosted: Tue Dec 02, 2008 14:27    Post subject: Reply with quote

Hi

I take it you are only driving in 4WD off road. Driving in 4WD on tarmac will cause the axle to wind up  Wink
_________________
www.sandrcars.freeservers.com
Back to top
View user's profile Send personal message Visit poster's website
Mike&Kerry
Newbie


Joined: 23 Nov 2008
Posts: 6
Location: Cheshire

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 15:11    Post subject: Reply with quote

Only using it to get grip going up my road which was sheet ice... hence how i only noticed it recently (never used 4wd in it before)..
Back to top
View user's profile Send personal message
Richie
***


Joined: 01 May 2007
Posts: 137
Location: Poole

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 19:37    Post subject: Reply with quote

I suspect it wasnt slippery enough and you got axle wind, Best thing to do is to get it off road and try again  Wink
_________________
www.sandrcars.freeservers.com
Back to top
View user's profile Send personal message Visit poster's website
Mike&Kerry
Newbie


Joined: 23 Nov 2008
Posts: 6
Location: Cheshire

PostPosted: Thu Dec 04, 2008 9:41    Post subject: Reply with quote

Will try that.. cheers!!!!!
Back to top
View user's profile Send personal message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Suzuki 4x4 Club™ Forum Index -> Wheels / tyres / brakes / steering / suspension / chassis All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group